Субота
23.06.2018
01:38
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни

Шоколадні кекси

Пропонуємо скористатися нашим рецептом і приготувати шоколадні кекси в силіконових формочках. Ця випічка послужить відмінним доповненням до чаю або кави і, можливо, стане одним з ваших улюблених десертів!

Маленькі кекси, приготовані в порційних формочках - мабуть, самий простий і швидкий спосіб порадувати рідних ароматною домашньою випічкою. Змішуємо інгредієнти, розкладаємо по ємностей і відправляємо в духовку. Відмінний десерт «на швидку руку»! Радує і різноманітність схожих рецептів. Наприклад, не менш смачними виходять капкейкі на Кока-колі або апельсинові кекси в силіконових формочках.
 
Складові:
  • кефір - 0,5 склянки;
  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 1 склянка;
  • цукор - 100 г;
  • харчова сода - 1/4 ч. ложки;
  • кунжутне насіння - 1 ст. ложка;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.


Шоколадні кекси в силіконових формочках рецепт

Як приготувати шоколадні кекси без масла

У глибокій мисці яйце збиваємо з цукровим піском. Для ароматизації додаємо ванільний цукор (або ванілін на кінчику ножа). 
 

У цукрово-яєчну суміш вливаємо кефір. Продовжуємо збивати, домагаючись розчинення крупинок цукру. 
 

Додаємо какао, щоб світла маса забарвилася в темний колір, а готові кекси придбали насичений смак шоколаду. Перемішуємо до рівномірного розподілу какао-порошку.
 

Невеликими порціями вводимо просіяне борошно, змішане з харчовою содою. Замішуємо в'язке тісто без грудок. 
 

В отриману «шоколадну» масу додаємо кунжутне насіння. Бажано попередньо підсушити їх хвилинку на сухій сковороді - від цього смак стане краще. Головне - не перетримати кунжут на вогні, інакше з'явиться гіркуватий присмак. 
 

Змішавши ще раз, розподіляємо в'язке тісто по промасленим силіконовим формах. Враховуємо, що під час випічки тісто значно підніметься, тому заповнюємо форми приблизно наполовину. Випікаємо міні-кекси 15-25 хвилин при 180 градусах. Важливо не пересушити тісто, тому періодично варто перевіряти готовність, наприклад, використовуючи зубочистку. 
 

Готові шоколадні кекси в силіконових формочках витягаємо з духовки, дозволяємо їм охолонути, після чого витягаємо з форм. Красиво оформляємо солодку випічку гілочкою свіжої м'яти, кунжутом і, наприклад, шоколадним сиропом. Також можна використовувати для декору свіжу ягоду. 
 

Заварюємо ароматний чай і приступаємо до дегустації десерту! Смачного!





Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 26 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018