Середа
23.05.2018
21:30
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни

Різдвяний Штоллен

Любителям цікавою різдвяної випічки, серед якої імбирні чоловічки, пряникові будиночки, торт «Різдвяне поліно» і т.д., рекомендуємо взяти на замітку цей покроковий рецепт з фото Штоллена - традиційного німецького кексу. Готується він за 3-4 тижні до свята, а потім спокійно чекає свого часу. Протягом цього часу спеції і все добавки максимально розкривають свій аромат, а Штоллен набуває закінченого збалансований смак. Звичайно, ніхто не забороняє вам їсти кекс відразу, але краще все-таки набратися терпіння і оцінити підсумковий результат!

Для різдвяного штоллен замішується дріжджове тісто з великим вмістом мигдалю, а також обов'язково вимочені в ромі цукатів, сухофруктів і родзинок. Свіжоспечені кекси промазиваются маслом і рясно осипаються цукровою пудрою.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 300 мл;
  • вершкове масло - 350 г;
  • сухі швидкодіючі дріжджі - 14 г (два маленьких пакетика);
  • яйця - 3 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • борошно - 1000-1200 г;
  • ванільний цукор - 8 г.

Добавки:
  • суміш різних цукатів або сухофруктів (ананаси, сушена журавлина, вишня і т.д.) - 300 г;
  • темні родзинки - 150 г;
  • світлий родзинки - 150 г;
  • мигдаль - 200 г;
  • ром (будь-який) - 100 мл;
  • мелений імбир - 2 ч. ложки;

Для оформлення:
  • вершкове масло - 50 г;
  • цукрова пудра - близько 80 г.


Штоллен покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Почнемо з обов'язкових для різдвяного штоллен добавок. Ретельно промиваємо і обсушуємо весь родзинки і суміш цукатів / сухофруктів. Складаємо в глибоку миску, заливаємо ромом і наполягаємо не менше 3 годин. Бажано для приготування Штоллена підібрати добавки різного кольору, щоб кекс виглядав яскравіше і смачніше. У нашому прикладі використовується суміш світлого і темного родзинок, 100 г ананасів (цукати), 100 г сушеної журавлини і 100 г сушеної вишні. 
 

Весь мигдаль заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Далі очищаємо горіхи - знімаємо м'яку розпарену шкурку. Якщо мигдаль чиститься насилу, заливаємо окропом повторно. 
 

Подрібнюємо очищені горіхи за допомогою блендера. 
 

Як зробити тісто для різдвяного штоллен

Вливаємо в миску трохи підігріте (не гарячою!) Молоко. Всипаємо дріжджі, додаємо столову ложку цукру. Енергійно розмішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин. 
 

Потім вводимо 200 г просіяного борошна, старанно перемішуємо. 
 

Накриваємо серветкою і ставимо миску до батареї або в будь-який тепле місце на 20-30 хвилин (до підйому опари). 
 

Приступимо до замісу тіста (беремо велику ємність). З'єднуємо яйця, ванільний і простий цукор. Енергійно розмішуємо віночком. 
 

До отриманої цукрово-яєчної суміші викладаємо піднялася опару. Поступово втручаємося 500 г просіяного борошна. У підсумку отримуємо подзагустевшую, в'язку масу. 
 

Накриваємо тісто серветкою, ставимо в тепло. Чекаємо підйому маси протягом 30-50 хвилин. 
 

До пишного тесту додаємо м'яке, підтале при кімнатній температурі масло (НЕ розтоплене). Слідом вводимо 200 г борошна. Вимішуємо м'яке і однорідне тісто - воно може залишитися трохи липким, але додаткову порцію борошна поки не підсипає. Знову накриваємо ємність серветкою, і останній раз відправляємо борошняну масу «відпочивати» в теплі (30-50 хвилин). 
 

Як зробити різдвяний Штоллен - покроковий рецепт з фото

До «підросла» тесту додаємо пряний імбир, подрібнений мигдаль, родзинки, суміш цукатів / сухофруктів. Всю порцію рому, в якому просочувалися добавки, теж вливаємо до борошняної масі. Ретельно вимішуємо, при необхідності підсипає борошно - готове тісто не повинно липнути до рук. У різдвяному Штоллене дуже багато добавок - при замісі вони можуть розсипатися, але треба постаратися ретельно вмішати всі цукати / сухофрукти, родзинки і горіхи в тісто. Для зручності борошняну масу можна розділити навпіл і вимішувати кожну частину окремо. 
 

Ділимо тісто на бажану кількість частин. Різдвяний Штоллен печуть різного розміру - можна сформувати 3-4 великих кексу або зробити багато маленьких. Кожну заготовку розгортаємо овалом. Відступивши від середини пару сантиметрів, продавлюємо поглиблення за допомогою ложки або кухонної лопатки. 
 

Звертаємо Штоллен. 
 

Розміщуємо заготовки на деку з пергаменту папером. У нашому прикладі 2 великих кексу і 6 маленьких (всього вийшло 2 дека). Накривши серветкою, расстаіваться 15-20 хвилин, а потім відправляємо в прогріту духовку. Випікаємо різдвяні ШТОЛЛ при 160-170 градусах приблизно 40-60 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою, проткнув кекс (паличка повинна залишитися повністю сухий). 
 

Гарячі кекси промазуємо розтопленим маслом (50 г). 
 

Слідом дуже густо присипаємо пудрою, просіяного через дрібне сито.
 

Остудивши, дуже щільно обертаємо кожен кекс пергаментом і зберігаємо в сухому місці при кімнатній температурі. Можна спробувати Штоллен відразу, але, як уже було сказано в описі рецепта, краще дозволити випічці «відлежатися» 2-4 тижні до свята. Не переживайте - за цей час кекси не зіпсувати, перевірено на практиці!
 

Різдвяний Штоллен готовий! Веселих вам свят і приємного апетиту!





Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 20 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018