П`ятниця
29.03.2024
12:40
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/74577306.jpg
Картопляні крокети з сиром
/_pu/2/59483661.jpg
Салат «Шишка» з мигдалем
/_pu/2/12944168.jpg
Сирний пиріг з консервованими персиками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Новорічні капкейкі «Олені»

Пропонуємо розглянути простий варіант святкової випічки - готуємо новорічні капкейкі «Олені». Найпростіші кекси в такому оригінальному виконанні будуть витончено виглядати на столі і складуть конкуренцію будь-яким покупним солодощів. Елементарне шоколадне тісто, маленьке печиво для прикраси і цукерки «M & M's» - ось і весь секрет цих чудових виробів.

Приготувати оригінальні новорічні капкейкі «Олені» можна і в якості подарунка - особливо будуть раді такому смачному і цікавого презенту дітки. До речі, кекси дозволяють експериментувати з добавками, начинкою і оформленням, так що, проявивши фантазію, ви можете зробити випічку ще більш цікавою.
 
Складові:
  • темний шоколад - 50 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль - пучку;
  • цукор - 150 г;
  • борошно - 100 г;
  • сметана - 120 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • какао-порошок - 25 г.

Для декору:
  • темний шоколад - 150 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • цукерки «M & M's»;
  • будь-які круглі маленькі печива - 12-15 шт .;
  • маленькі печива «кренделі» - 24-30 шт.


Новорічні капкейкі «Олені» рецепт з фото

Готуємо основу - тісто для кексів. Шоколад (50 г) розламуємо на шматочки, додаємо 100 г масла, нарізаного довільно. Помішуючи, топимо суміш на «водяній бані» до утворення єдиної рідкої маси без згустків. 
 

Яйця злегка збиваємо міксером зі сметаною, сіллю і цукром. Потім вливаємо до подост шоколадної суміші, розмішуємо.
 

Просіявши, поступово вводимо борошно з розпушувачем і какао-порошок. Замішуємо досить густе шоколадне тісто.
 

У промаслені або застелені гофрованими вкладишами ємності для міні-кексів викладаємо густу борошняну масу. Наповнюємо форми приблизно на 2/3. Кількість продуктів в рецепті розраховане на 12-15 формочок.
 

Випікаємо шоколадні кекси в прогрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин (до сухої сірники). Остудивши випічку, приступаємо до декору. 
 

Як оформити новорічні капкейкі

Шоколад розтоплюємо разом з маслом на «водяній бані». 
 

Наносимо шоколадну масу тонким шаром на поверхню кексів. Поки глазур не встигла застигнути, прикріплюємо кругле печиво для імітації «мордочки». Як «оленячих рогів» використовуємо кренделі (також підійдуть маленькі сушки, солодка соломка і т.д.). 
 

Для імітації очей і «носика» беремо «M & M's». Наносимо на печиво і кренделі невелику кількість розтопленого шоколаду і фіксуємо цукерки. Також шоколадною масою малюємо «зіниці» та за бажанням «рот». 
 

Новорічні капкейкі «Олені» готові! Як тільки глазур повністю застигне, можна приступати до чаювання. Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 706 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024