Середа
23.05.2018
21:12
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни

Львівський сирник

Львівський сирник - справжнісінька кулінарна пам'ятка Львова! Цей чудовий сирний десерт подається в багатьох львівських закладах, зустрічається в продажу на вуличних ярмарках, а також часто готується місцевими жителями. Шматочок соковитою випічки з сиром, родзинками і легким цитрусовим ароматом мало кого залишає байдужим, адже це насправді прекрасне поєднання!

З розвитком мережі «Інтернет» десерт набув широкого поширення і тепер його люблять і готують в різних точках світу навіть ті, хто ніколи раніше не відвідувала місто Львів. Як і у випадку з будь-яким популярним блюдом, рецептів львівського сирника зараз дуже багато. Допускаються різні варіації, але незмінним залишається рясне кількість сиру, мінімум манки і окреме збивання яєчних жовтків і білків, завдяки чому виходить дуже ніжна і приємна консистенція. Нижче розглянемо рецепт львівського сирника більш детально.
 
Складові:
  • сир однорідний від 9% - 500 г;
  • родзинки - 50 г;
  • цукор - 130 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • яйця - 4 шт .;
  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;
  • манка - 1 ст. ложка.

Для глазурі:
  • сметана - 5 ст. ложок;
  • вершкове масло - 10 г;
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • цукор - 3 ст. ложки.


Львівський сирник рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати львівський сирник з глазур'ю

За різними ємностей розподіляємо білки і жовтки. Посуд з білкової сумішшю поки прибираємо в холодильник, а жовткова масу з'єднуємо з цукром. Збиваємо близько 5 хвилин до отримання густого, тягучого і помітно посвітлілими складу. 
 

Вводимо до жовтків однорідний сир (якщо продукт має грубозернисту структуру, попередньо перетираємо через дрібне сито). Додаємо до сирно-жовткова суміші розм'яклої при кімнатній температурі вершкове масло. Збиваємо до повного з'єднання компонентів. 
 

Слідом завантажуємо промиті родзинки, всипаємо манку. Для аромату додаємо дрібно натерту лимонну цедру. Ретельно перемішуємо. 
 

Охолоджені білки збиваємо до отримання стійкої маси (віночки міксера повинні бути сухими і чистими).
 

У два-три заходи додаємо пишну білкову суміш до сирному тесту. Вимішуємо в одному напрямку знизу вгору.
 

Ємність для кексу, натер шматочком масла, наповнюємо сирним тестом (в нашому прикладі львівський сирник готувався в силіконової формі розміром приблизно 23х13 см). Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку. Випікаємо сирник близько години або трохи менше (в залежності від розміру форми). 
 

Дістаємо готовий сирний десерт з духовий печі, повністю охолоджуємо і тільки потім витягуємо з ємності. Протягом процесу випікання львівський сирник помітно підніметься, а після охолодження опуститься - це абсолютно нормальне явище для такого роду випічки, панікувати не варто!
 

Готуємо глазур. З'єднуємо сметану, цукор, просіяний какао-порошок і масло. Прогріваємо на повільному вогні, постійно помішуючи, до отримання гладкої і єдиної маси.
 

Покриваємо львівський сирник глазур'ю - розподіляємо рівномірно ложкою або кулінарної лопаткою. Готовий десерт прибираємо в холодильник на 3-5 годин і тільки потім приступаємо до пробі.
 

Нарізаємо львівський сирник з шоколадною глазур'ю невеликими шматочками і подаємо з чаєм, кавою або іншими улюбленими напоями. 
 

Смачного!





Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 54 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018