Середа
23.05.2018
21:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни

Лимонний кекс на кефірі з маком

Випробувавши приготований за цим рецептом лимонний кекс на кефірі, складно зупинитися на одному шматочку! Наскрізь просякнута цитрусовими «нотами» і доповнена контрастними вкрапленнями хрусткого маку, випічка виходить дуже цікавою, з легким ароматом і яскравим смаком.

За основу в даному випадку беремо тісто на кефірі з цедрою і соком лимона, а з добавками і оформленням сміливо експериментуємо. Крім маку для начинки підійдуть дрібно порубані горіхи, родзинки, ягоди. Замість світлої помадки кекс можна присипати пудрою, оформити лимонною цедрою, кондитерськими посипаннями і т.д.
 
Складові:
  • кефір - 130 г;
  • цедра 2-х невеликих лимонів;
  • лимонний сік - 2 ст. ложки;
  • яйця - 2 шт .;
  • вершкове масло - 120 г;
  • борошно - 230 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • цукор - 160 г;
  • сіль - пучку;
  • мак - 20 г.

Для помадки (за бажанням):
  • цукрова пудра - 100 г;
  • лимонний сік - 2-3 ст. ложки.


Лимонний кекс рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати лимонний кекс на кефірі

Приблизно за годину-дві до початку приготування дістаємо з холодильника вершкове масло, щоб воно встигло розм'якшити, стати податливим і кремоподібним. Засипаємо цукром вже м'який масляний брусок, збиваємо до пишної світлої маси. 
 

По одному вводимо яйця, продовжуючи працювати міксером. 
 

За допомогою дрібної терки знімаємо цедру з лимонів. Задіємо тільки тонкий жовтий шар - білу тяжкої долі не чіпаємо. Додаємо цедру до олійно-яєчної суміші, слідом вливаємо 2 столові ложки лимонного соку. Злегка збиваємо. 
 

Просіяне з розпушувачем борошно окремо перемішуємо з маком і сіллю. По черзі додаємо до масляної масі борошняну суміш і кефір, вимішуючи ложкою або лопаткою. У результаті повинно вийти досить густе і в'язке за текстурою тісто з вкрапленнями маку. 
 

Заповнюємо борошняної масою форму, призначену для випічки кексу (подовжену прямокутну або круглу з виступом по центру). Попередньо не забуваємо злегка змастити вершковим маслом дно і стінки ємності. 
 

Випікаємо лимонний кекс в розігрітій до 170 градусів духовці близько 40-60 хвилин. Традиційно перевіряємо готовність, опустивши в центр м'якушки дерев'яну шпажку. Переконавшись, що паличка залишається ідеально сухий, дістаємо готовий кекс і охолоджуємо. 
 

За бажанням робимо кисло-солодку помадку для оформлення випічки. До просіяного цукровій пудрі поступово вливаємо лимонний сік, енергійно розмішуючи.
 

Як тільки цукрова пудра і сік лимона перетворяться в однорідну гладку масу, розподіляємо її по верхівці кексу, чекаємо застигання. Прикрасивши довільно, подаємо нашу цитрусових випічку до чаю / кави або іншим напоям.
 

Лимонний кекс на кефірі готовий! Смачного!





Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 14 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018