Вівторок
16.04.2024
14:22
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/44324255.jpg
Картопляні битки з оселедцевим соусом
/_pu/2/56994151.jpg
Як варити рис для ролів і суші
/_pu/0/58278233.jpg
М'ясні їжачки з рисом в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Кекс на майонезі з родзинками

Випічка на майонезі стала популярною ще з радянських часів. Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як наші бабусі і мами дивовижним чином примудрялися спекти неймовірно смачний пиріг або кекс до чаю, задіявши самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику. Зараз багато що змінилося, але рецепти тих часів, що збереглися в старих кулінарних зошитах, до сих пір не втрачають актуальність, адже немає нічого кращого простої домашньої випічки, приготовленої з душею і любов'ю!

Сьогодні відтворимо стару добру рецептуру чудового кексу на майонезі і кефірі. Випічка виходить неймовірно смачною, «повітряної» і апетитною, а з процесом приготування впораються навіть юні, початківці кулінари!
 
Складові:
  • майонез - 130 г;
  • кефір - 130 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 200 г;
  • родзинки - 100 г;
  • борошно - 200 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • цукрова пудра (для декору) - 1-2 ст. ложки.


Кекс на майонезі рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати простий кекс на майонезі і кефірі

Яйця збиваємо з цукром. Енергійно працюємо ручним віночком або використовуємо міксер.
 

Додаємо до цукрово-яєчної суміші майонез, вливаємо кефір. Розмішуємо до однорідності. 
 

З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіваємо до рідкої суміші. Замішуємо тягуче, ідеально однорідне тісто без борошняних згустків. 
 

Ізюм, попередньо промивши і промокнув серветкою, завантажуємо до борошняної масі. Розмішуємо, рівномірно розподіляючи добавки. За бажанням крім родзинок можна покласти в начинку горіхи, цукати, цитрусових цедру і т.д. - вибір за кулінаром! 
 

Беремо форму, призначену для випічки кексу (довгасту або круглу з виступом по центру). Злегка натираємо дно і стінки шматочком вершкового масла, а потім викладаємо тісто. У процесі випічки кекс помітно «підросте», тому форму заповнюємо не більше ніж на 2/3. 
 

Відправляємо в прогріту до 170 градусів духовку. Випікаємо близько 40-60 хвилин. Обов'язково перевіряємо готовність, зануривши в м'якуш дерев'яну шпажку - на паличці не повинно залишатися слідів вологого тесту.
 

Остудивши, рум'яний кекс на майонезі витягаємо з форми. Обсипає цукровою пудрою через дрібне сито. 
 

Ділимо апетитну випічку на порції і приступаємо до чаювання. 
 

Ніжний кекс на майонезі з м'якою і «пухнастою» структурою, рясними вкрапленнями родзинок і рум'яною скоринкою зовні - неймовірно смачно! Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 1173 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024