Понеділок
10.12.2018
22:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Гарбузове мафіни

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт, основним інгредієнтом якого є корисний осінній плід - гарбуз. Солодкі міні-кекси з яскраво-оранжевим пюре в складі відрізняються від стандартної випічки більш насиченим кольором і трохи незвичайним смаком.

Тонкий аромат кориці в поєднанні зі злегка вологим начинкою надають готовим маффин особливу ніжність, а Пюріровать гарбуз вдало доповнює рецепт соковитістю і красивим забарвленням.
 
Складові:
  • м'якоть гарбуза - 400 г;
  • коричневий цукор - 100 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 200 г;
  • ванільний цукор - 1 ст. ложка;
  • мелена кориця - 1 ч. ложка;
  • рослинне масло - 50 мл;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка;
  • цедра лимона - ½ ст. ложки;
  • родзинки або будь-які горіхи - 100 г.


Гарбузове маффіни рецепт з фото

Як приготувати маффіни з гарбуза

Зрізавши жорстку шкірку і видаливши насіння з помаранчевими волокнами, нарізаємо м'якоть гарбуза шматочками довільного розміру. Тушкуємо в сотейнику з невеликою кількістю води близько 10 хвилин (до м'якості). Потім відкидаючи на друшляк, щоб позбутися від рідини. За бажанням замість варіння можна запекти шматочки гарбуза в духовці або мікрохвильовій печі. 
 

Далі за допомогою блендера пюріруем размягченную гарбуз до однорідної консистенції. 
 

В окремій ємності з'єднуємо сухі компоненти: просіяне з розпушувачем борошно, коричневий і ванільний цукор. Для легкого аромату додаємо в тісто для маффінів корицю і цитрусових цедру.
 

У тепле гарбузове пюре вливаємо олію, додаємо яйця. Перемішуємо компоненти віночком. З'єднуємо суміш сухих інгредієнтів з вологими, вимішуючи тісто для маффінів до отримання однорідної складу. Якщо маса вийшла рідкою, вводимо ще трохи борошна (консистенція тесту сильно залежить від соковитості гарбуза).
 

В отримане тісто кидаємо промиті родзинки і / або шматочки горіхів. Злегка перемішуємо, після чого розливаємо суміш по промасленим міні-формах. 
 

Розміщуємо майбутні маффіни в розпечену духовку. Випікаємо при температурі 160-170 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність традиційно перевіряємо зубочисткою. 
 

Готові маффіни з гарбуза, остудивши до теплого стану, оформляємо, наприклад, цукровою пудрою, горіхами, шматочками запеченого гарбуза. Подаємо до чаю, кави або інших напоїв. 
 

Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 51 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018