Домашня кухня
Торт «Карпатка» |
Басбуса (арабська солодкість з кокосом) |
Ека з лаваша з сиром і яйцем |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Кальмаровий салат класичний
Сьогодні пропонуємо вашій увазі простий класичний кальмаровий салат, що складається всього з двох головних компонентів - кальмарів і яєць. Незважаючи на малу кількість інгредієнтів, страва виходить дуже поживним і смачним, тому подати цей простий салатик буде доречно навіть до святкового столу! Основний час в процесі приготування йде на чистку кальмарів, тому, якщо ви підготуєте і відваріть морепродукти заздалегідь, на підготовку у вас підуть лічені хвилини. В такому випадку залишається все порізати, перемішати і насолоджуватися результатом!
А всім бажаючим приготувати з кальмарами більш оригінальне блюдо пропонуємо звернути увагу на салат «Нептун».
Складові:
- кальмари свіжі - 600 г;
- яйця середнього розміру - 4 шт .;
- зелена цибуля - невеликий пучок (за бажанням);
- сіль, перець - за смаком;
- майонез - до смаку.
Кальмаровий салат рецепт класичний з фото
Як приготувати кальмаровий салат з яйцями
1. Кальмари заздалегідь розморожуємо, після чого приступаємо до їх чищенні. Видаляємо всі нутрощі, а потім повністю знімаємо плівку.
2. Очищені тушки по 1-2 штуки опускаємо в киплячу солону воду, за бажанням для аромату кидаємо в каструлю лавровий лист. Витримуємо кальмари в окропі не більше 2 хвилин, інакше вони переварарятся і стануть «гумовими».
3. Готові морепродукти витягаємо з бульйону шумівкою і охолоджуємо. Шаткуємо тушки кальмарів півкільцями.
4. Яйця відварюємо круто (близько 10 хвилин в киплячій воді). Остужаем, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
5. З'єднуємо яйця і кальмари в одній ємності. За бажанням додаємо дрібно порубаний зелений лук. Також для кальмарового салату можна використовувати солодкий салатний цибулю або застосувати звичайний ріпчаста. Тільки в останньому випадку важливо простежити, щоб він не сильно гірчить, інакше можна порушити ніжну смакову «композицію» страви.
6. Посипаємо все складові компоненти салату сіллю, за бажанням заправляємо свіжомеленою перцем. Додаємо майонез і акуратно перемішуємо.
7. Розподіляємо ніжний кальмаровий салат по порційних ємностей і подаємо, оформивши гілочкою свіжої зелені.
Смачного!
|
Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 504
| Рейтинг: 0.0/0 |
|