Домашня кухня
Пиріг з вишнею і сметаною заливкою |
Домашня піца з ковбасою і сиром |
Куряча грудка в вершках, запечена в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Будапештський»
Салат «Будапештський» з яловичиною готується всього лише з декількох компонентів, але виходить дивно смачним і ароматним. Радує і зовнішній вигляд страви, адже за рахунок поєднання яскравого перцю і соковитої зелені, ми отримуємо барвисту «композицію», яка миттєво викликає апетит.
Цей ситний, але не важкий салат готується без майонезу - його замінює проста заправка з рослинної олії і часнику. Відмінно доповнює загальний смак легка кислинка, що отримується за рахунок маринованої цибулі.
Складові:
- яловичина - 250-300 г;
- цибуля ріпчаста - 1 середня головка;
- перець болгарський - 1 великий;
- свіжа петрушка або інша зелень - 5-6 гілочок;
- оцет 9% - 1 ст. ложка;
- часник - 1-2 зубці;
- рослинне масло (для заправки) - за смаком;
- сіль, перець - за смаком.
Салат «Будапештський» з яловичиною рецепт
Як зробити салат «Будапештський» з яловичиною
1. Цибулину очищаємо, подрібнюємо ножем і поміщаємо в окрему піалу. Вливаємо 1 ст. ложку оцту, перемішуємо. Поки ми підготуємо інші компоненти салату, цибуля встигне промаринуватися.
2. Болгарський перець ріжемо невеликими шматочками, попередньо видаливши плодоніжки і насіння. Для будапештського салату бажано застосувати червоний перець або змішати два різні відтінки, щоб страва вийшла яскравим і насиченим.
3. Заздалегідь відварену в підсоленій воді м'якоть яловичини шаткуємо кубиками. Щоб м'ясо різалося красивими шматочками, а не розповзалося на волокна, відразу після варіння витягаємо його з бульйону і перед нарізкою дозволяємо відлежатися пару годин в холодильнику.
4. Злив маринад, отравляем в салатник цибулю. Слідом додаємо яловичину і болгарський перець. Свіжу зелень дрібно рубаємо ножем і завантажуємо до інших компонентів.
5. Рослинна олія будь-якого сорту змішуємо з 1-2 зубчиками часнику, пропущеними через прес. Заправляємо салат, знімаємо пробу, додавши сіль / перець за смаком.
6. Просочувати салат «Будапештський» з яловичиною та овочами немає необхідності, тому відразу після приготування розподіляємо по тарілках і подаємо.
Смачного!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 758
| Рейтинг: 0.0/0 |
|