Домашня кухня
Роли Каліфорнія в домашніх умовах |
Торт «Колібрі» |
Баклажани, запечені з помідорами і сиром |
Статистика |
Онлайн всього: 4 Гостей: 4 Користувачів: 0
|
|
М'ясо в цахтоне
Цахтон - в міру гострий кисломолочний соус до м'яса. Існують різноманітні варіації його приготування, і сьогодні ми розглянемо одну з них. За основу візьмемо сметану, доповнимо свіжою зеленню, часником і гострим перцем. А для посилення аромату і смаку застосуємо приправу хмелі-сунелі.
Відварна яловичина, доповнена таким простим, але при цьому дуже вдалим соусом, перетворюється в дивно смачне і ситне блюдо. М'ясо в цахтоне - відмінна закуска для святкового столу!
Складові:
- яловичина - 400 г;
- сметана - близько 200 г;
- часник - 2-3 зубці;
- перець чилі - ½ стручка (або за смаком);
- петрушка - середній пучок (близько 30 г);
- хмелі-сунелі - ½ ч. ложки;
- сіль за смаком.
М'ясо в цахтоне рецепт з фото
Як приготувати соус цахтон
1. Петрушку промиваємо, струшуємо вологу і дрібно рубаємо ножем. Укладаємо зелень в ступку.
2. Часник пропускаємо через прес (чеснокодавилку) і додаємо до петрушці. Перець чилі нарізаємо дрібними кубиками, попередньо вичистивши все насіння, відправляємо в ступку.
3. Інтенсивно розтираємо інгредієнти товкачем (через брак ступки можна подрібнити складові соусу цахтон в блендері). Не забувайте, що перець чилі дуже пекучий, тому при роботі з ним будьте обережні! Відразу після завершення готування обов'язково промийте руки з милом!
4. Перетерту з перцем і часником зелень з'єднуємо зі сметаною, додаємо приправу хмелі-сунелі. Перемішуємо компоненти, знімаємо пробу, додаємо сіль за смаком. Якщо соус здався недостатньо гострим, можна видавити ще зубчик часнику. Соус цахтон готовий! За бажанням можна урізноманітнити його смак подрібненими волоськими горіхами.
5. Яловичину заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Варимо в підсоленій воді до повної готовності (близько 40-60 хвилин). Остудивши, нарізаємо м'ясо соломкою.
6. Заливаємо яловичину соусом, перемішуємо і охолоджуємо на полиці холодильника не менше години. Розподіляємо м'ясо в цахтоне по порційних ємностей і, прикрасивши гілочкою свіжої зелені, подаємо!
Смачного!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 598
| Рейтинг: 0.0/0 |
|