Субота
23.06.2018
01:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з куркою

Салат Соняшник з чіпсами

Салат Соняшник з чіпсами з'явився завдяки одній винахідливою господині з хорошим уявою. Поступово рецепт цього святкового блюда з оформленням у вигляді квітки розлетівся по Мережі і набув популярності.

Зараз простори «глобальної павутини» пропонують безліч варіацій цієї страви. Незмінними залишаються тільки чіпси, які символізують пелюстки, і маслини, що нагадують насіння соняшнику. Розглянемо і ми один з найбільш вдалих варіантів симпатичного салату.
 
Складові:
  • куряче філе (копчене) - 300 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • печериці - 300 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
  • сир - 100 г;
  • майонез - до смаку;
  • сіль за смаком.

Для оформлення:
  • чіпси - 15-20 шт .;
  • маслини без кісточок - 1 банка;
  • чері - 1 шт .;
  • петрушка - 1-2 гілочки.


Салат Соняшник рецепт з чіпсами

Як приготувати салат Соняшник

1. Куряче м'ясо нарізаємо дрібними шматочками. Лук, очистивши від лушпиння, подрібнюємо ножем. Сир натираємо середньої стружкою. 
 

2. Печериці, ретельно промивши і обсушити, шаткуємо тонкими пластинами.
 

3. Яйця відварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин (до стану круто), потім охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Яєчні білки трьом на крупній тертці, а жовтки розтираємо виделкою в дрібну крихту.
 

4. Лук обсмажуємо до м'якості з ложкою-другий рослинного масла, а потім додаємо шампіньйони. Періодично помішуючи, доводимо гриби до готовності. За кілька хвилин до зняття з вогню посипаємо вміст сковороди сіллю. 
 

5. Тепер приступаємо до формування салату. На круглу тарілку рівним шаром викладаємо м'ясну нарізку, змащуємо майонезом. 
 

6. Зверху розподіляємо печериці. На цьому етапі обходимося без майонезу, так як гриби за рахунок рослинного масла і так досить соковиті. 
 

7. Далі викладаємо яєчний білок. Цей шар можна злегка посолити. Покриваємо білки тонким прошарком майонезу. 
 

8. Наступним кроком обсипає верх і боки нашої багатошарової заготовки сирної стружкою. В черговий раз промазуємо салат майонезом. 
 

9. Завершальним етапом покриваємо майонезну прошарок крихтою з яєчного жовтка. На цьому основа «Соняшнику» готова. Ставимо салат мінімум на півгодини в холодильник для повного просочення.
 

10. Перед подачею оформляємо наше блюдо у вигляді квітки. По колу вставляємо в салат чіпси, які послужать імітацією пелюсток. Маслини розрізаємо на половинки, укладаємо на яєчну крихту (можна повністю сховати жовток, або залишити жовту серединку).
 

11. Робимо сонечко. Для цього на поверхню салату укладаємо пару листочків петрушки, а зверху розміщуємо половинку черрі. «Голову» і чорні точки формуємо з маслин. «Очі» малюємо майонезом. 
 

Салат Соняшник з чіпсами повністю готовий! Приємного вам апетиту!





Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
Переглядів: 54 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018