Домашня кухня
Печеня в горщиках в духовці |
Тушкована яловичина з чорносливом |
Соус для салату Цезар на варених жовтках |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Шишка» з мигдалем
Жодне новорічне застілля не обходиться без різноманітних салатів, тому складання святкового меню завжди починається саме з них. Особливо популярністю користуються страви, в оформленні яких є новорічна атрибутика, будь то різдвяний вінок , ялинкові кулі або будь-який предмет, що нагадує про це «чарівному» святі.
Якщо ви ще не визначилися з рецептами, пропонуємо звернути увагу на салат «Шишка» з мигдалем. Блюдо укладається шарами, покривається горіхами і прикрашається гілочками розмарину, що імітують ялинові гілки. Відмінний варіант для новорічного столу!
Складові:
- картопля - 3-4 шт .;
- курка (відварна або копчена) - 300 г;
- огірки (солоні або мариновані) - близько 150 г;
- яйця - 3-4 шт .;
- твердий сир - 100-150 г;
- майонез - до смаку;
- сіль, перець мелений - за смаком.
Для оформлення:
- мигдаль - близько 200 г;
- розмарин - кілька гілочок.
Салат «Шишка» з мигдалем рецепт з фото
Як зробити салат у вигляді новорічних шишок
1. Заздалегідь відварений до готовності картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. В окремому посуді перемішуємо з майонезом, солимо і перчимо до смаку. Трамбуючи, укладаємо підготовлену картопляну масу на велику тарілку у вигляді овалів, які послужать підставою «шишок». Цей салат можна зробити у вигляді однієї великої шишки або двох (як у нашому прикладі), а можна сформувати навіть три фігурки - тут все залежить тільки від фантазії кулінара!
2. Куряче м'ясо нарізаємо маленькими квадратними шматочками, змішуємо з майонезом і акуратно викладаємо на картопляний шар. Якщо використовуєте відварну курячу грудку, можна злегка посипати її сіллю і / або перцем.
3. Огірки ріжемо дрібними кубиками або тонкою соломкою, укладаємо на курку. Злегка поливаємо майонезом і акуратно промазуємо за допомогою ложки або кулінарної лопатки.
4. На огірковий шар викладаємо натерті крупною стружкою варені яйця, змішані з майонезом. За бажанням злегка солимо.
5. Слідом укладаємо сир, попередньо натер його крупно і змішавши з майонезом. Ховаємо під сирним шаром всі попередні, надаючи «шишок» більш «правильну», округлу форму.
6. Тепер приступаємо до святкового оформлення. Ряд за рядом покриваємо поверхню салату мигдалем, злегка занурюючи горіхи в шар сиру. Після закінчення роботи тарілку протираємо паперовими серветками, щоб навколо сформованих «шишок» не залишилося майонезу і жирних слідів.
7. Завершальним штрихом розкладаємо гілочки розмарину для імітації ялинових гілок.
Новорічний салат «Шишка» з мигдалем готовий! Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 761
| Рейтинг: 0.0/0 |
|