Вівторок
16.04.2024
20:00
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/1/53524761.jpg
Лазанья вегетаріанська з грибами
/_pu/3/41378832.jpg
Торт «Пеле»
/_pu/1/21650104.jpg
Рисова локшина з куркою і овочами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з куркою


Салат «Гніздо глухаря»

Салат «Гніздо глухаря», що складається зі стандартних продуктів і оформлений відповідно до назви, отримав особливу популярність з часів появи і поширення мережі Інтернет. Зараз на просторах «глобальної павутини» можна знайти безліч різних варіацій цього смачного і щодо бюджетного святкової страви. Розглянемо і ми один з найбільш вдалих варіантів.

У нашому прикладі ніжний смак курячого філе відмінно гармонує з солоними огірками, смаженою картоплею і трохи гостренькими «яйцями», сформованими для прикраси із суміші сиру, крутих жовтків, зелені і часнику. Простота приготування, привабливе оформлення, відмінне смакове поєднання і доступність ставлять даний покроковий рецепт з фото салату «Гніздо глухаря» в розряд затребуваних і безпрограшних.
 
Складові:
  • курка (філе) - 500 г;
  • яєчні білки - 5 шт .;
  • солоні або мариновані огірки - 200-250 г;
  • картопля - 500 г;
  • рослинне масло (для смаження картоплі) - близько 50 мл;
  • салатні листя - пучок;
  • сіль, перець - за смаком;
  • майонез - до смаку.

Для оформлення:
  • яєчні жовтки - 5 шт .;
  • сир - 100 г;
  • часник - 2-3 зубці;
  • кріп - 1-2 гілочки.


Салат «Гніздо глухаря» рецепт покроковий з фото

Як зробити салат «Гніздо глухаря» з куркою

1. Картопляні бульби очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. 
 

2. Обсмажуємо картопля невеликими порціями в рясному кількості розпеченого масла до рум'яності. Готову картопляну соломку відразу викладаємо на паперові рушники / серветки, щоб вбралися масляні надлишки. Злегка посипаємо смажену картоплю дрібною сіллю. 
 

3. Відварене і охолоджене філе розбираємо на тонкі волокна або дрібно ріжемо.
 

4. Огірки нарізаємо тонкою соломкою. 
 

5. Поділяємо круті яєчні жовтки і білки. Всі білки натираємо крупною стружкою. 
 

6. З'єднуємо разом шматочки філе, огіркову соломку і білкову масу. Заправляємо майонезом, солимо і перчимо до смаку. 
 

7. Для оформлення салату натираємо дрібно твердий сир, рубаємо кріп. Жовтки розтираємо виделкою до отримання невеликих пухнастих крупинок. Змішуємо ці інгредієнти в окремій ємності. 
 

8. До суміші жовтків, зелені і сиру додаємо вичавлений через прес часник і трохи майонезу для отримання пластичної маси. 
 

9. Велику тарілку покриваємо заздалегідь промитими і обсушеними салатним листям. Зверху гіркою викладаємо суміш курки, огірків і білків.
 

10. З усіх боків покриваємо «фундамент» салату «Гніздо глухаря» картопляної соломкою, відкритої залишаємо тільки верхівку. 
 

11. З сирно-жовткова маси ліпимо подобу пташиних яєць і викладаємо на верхівку салату. Бажано виконати цей останній штрих вже перед подачею на стіл, щоб наше прикраса не встигло заветреться. 
 

Салат «Гніздо глухаря» готовий! Ситно, симпатично і смачно! Смачного!



Категорія: Салати з куркою | Додав: 08.04.2018
Переглядів: 935 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024