П`ятниця
26.04.2024
02:44
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/0/12159849.jpg
Фетучіні з грибами і шинкою
/_pu/0/16490066.jpg
Яловичина в горщику з картоплею в духовці
/_pu/1/88643068.jpg
Запечені в духовці стейки сьомги
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з куркою


Салат «Берізка» з курячим філе

Пропонуємо чергову гідну заміну Олів'є і багатьом іншим вже звичним стравам - салат «Берізка» з курячим філе. Інгредієнти в даному випадку укладаються на тарілку по черзі шарами, а на поверхню підсумкового салату густим майонезом наноситься берізка, яка доповнюється зеленими листочками з петрушки / кропу. Також за бажанням можна доповнити «картину» на ваш розсуд, наприклад, зробивши птахів з чорносливу або квіточки з овочів - в даному випадку можна вдосталь проявити свою фантазію і кулінарну кмітливість.

Якщо вам сподобається це просте і симпатичне блюдо, пропонуємо розглянути ще один цікавий рецепт - салат соняшник з чіпсами.
 
Складові:
  • куряче філе - 300 г;
  • печериці свіжі - 300 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рослинне масло - 2-3 столові ложки;
  • яйця - 5 шт .;
  • мариновані огірки - 200 г;
  • майонез - до смаку;
  • петрушка або кріп - кілька гілочок;
  • зелена цибуля - кілька пір'я;
  • чорнослив або маслини - 1-2 шт. (для оформлення);
  • сіль, перець - за смаком.


Салат «Берізка» рецепт

Як зробити смачний салат з курячим філе

1. Куряче філе заздалегідь відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо, не виймаючи з бульйону, щоб волокна не були сухими. Потім ріжемо дрібними шматочками або рвемо руками на тонкі сегменти. Укладаємо нижнім шаром на велику круглу тарілку. Зверху рясно промазуємо майонезом. До речі, для цієї мети відмінно підійде домашній майонез власного виготовлення. 
 

2. Печериці, промивши і просушивши, нарізаємо тонкими пластинами. Смажимо на олії до випаровування вологи, виділеної грибами. Далі додаємо дрібно нашатковану цибулю. Обсмажуємо все разом ще хвилин 5-10, не забуваємо посолити. 
 

3. Повністю остудивши і слив зайве масло, маємо печериці з цибулею другим шаром (кілька грибочків відкладаємо для прикраси салату). Гриби не промазуємо, так як за рахунок масла вони і так досить соковиті. 
 

4. Огірки витягаємо з маринаду, дрібно рубаємо ножем і укладаємо на печериці. Змащуємо майонезом. 
 

5. Заздалегідь відварити і остудити яйця, знімаємо шкаралупу, білки натираємо на крупній тертці, жовтки розтираємо виделкою в дрібну крихту. Приблизно половину білкової стружки розподіляємо таким шаром, злегка солимо, в останній раз промазуємо майонезом. 
 

6. Обсипає поверхню салату крихтою з яєчного жовтка. Бока багатошарової закуски покриваємо залишилися білками, ховаючи під ними всі попередні шари. Прибираємо заготовку на кілька годин в холодильник. 
 

7. Перед подачею оформляємо салат, щоб виправдати назву страви. Майонезом малюємо стовбур і гілки дерев. Чорні смужки робимо з чорносливу або маслин, укладаємо на стовбури наших «берізок». Як листя застосовуємо чисту і суху дрібно посічену петрушку (або кріп). Зелену цибулю нарізаємо короткими пір'ям, укладаємо до основи берізки в якості імітації трави. На цибулю поміщаємо кілька грибочків. 
 

Після творчої роботи салат «Берізка» з курячим філе відразу ж ставимо на святковий стіл. При подачі нарізаємо порціями. Приємного вам апетиту!



Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
Переглядів: 849 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024