Домашня кухня
Фетучіні з креветками |
Булочки з маком з листкового тіста |
Салат «Чоловічий каприз» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пісний борщ з квасолею та кількою
Сьогодні пропонуємо зварити пісний борщ з квасолею та кількою. Рибні консерви дарують знайомому блюду нові смакові «ноти» і підсилюють апетитний запах. Навіть без м'яса класичний борщ виходить насиченим, концентрованим і смачним!
Завдяки квасолі і стандартного набору овочів бульйон виходить густим і дуже ситним. А головна перевага рецепта - швидкість приготування!
Інгредієнти у розрахунку на п'ятилітрову каструлю:
- капуста свіжа - 300-400 г;
- картопля - 2-3 шт .;
- квасоля консервована - 1 банка;
- кілька в томатному соусі - 1 банка;
- часник - 2-3 зубці;
- сіль за смаком.
Для овочевої засмажкою:
- цибулина - 1 велика;
- морква - 1 велика;
- буряк - близько 300 г;
- томатна паста - 1 ст. ложка;
- рослинне масло - 50-70 мл;
- цукор - 1 ч. ложка;
- оцет 9% (за бажанням) - 1 ст. ложка.
Пісний борщ з квасолею та кількою рецепт з фото
Як зварити борщ з кількою
1. Для пісного борщу доводимо до кипіння звичайну воду. Паралельно прогреваем на сковороді олію, пасеруємо пару хвилин дрібно порубаний лук.
2. До вже м'якому і напівпрозорому ріпчастій цибулі кидаємо морквяну стружку. Продовжуємо обсмажувати вміст сковороди на слабкому вогні до розм'якшення моркви (3-4 хвилини). Не забуваємо помішувати овочеву суміш, щоб не допустити її підгоряння.
3. Буряк очищаємо, натираємо крупно і завантажуємо до морквяно-цибулевої зажарки. Посипаємо овочі цукром, за бажанням вливаємо оцет. Закладаємо томатну пасту, перемішуємо інгредієнти. Вливаємо пару-трійку половников води, тушкуємо овочеву зажарку під кришкою до м'якості головного інгредієнта борщу - буряка (близько 20 хвилин).
4. Тим часом в кипляче воду опускаємо очищену картоплю, нашатковану невеликими шматочками.
5. Слідом завантажуємо посічену досить тонко капусту. Варимо бульйон без додавання солі 15-20 хвилин (до м'якості овочів). Якщо віддаєте перевагу борщ з хрусткою капустою, додайте її в каструлю трохи пізніше (коли буде готовий картопля).
6. До овочевого бульйону додаємо бурякову зажарку, яка відразу забарвить відвар в насичений червоно-помаранчевий колір.
7. Так як квасоля ми використовуємо консервовану, завантажуємо її в каструлю з борщем уже в кінці приготування, попередньо зливши зайву рідину. Для рецепта підійде і свіжа квасоля, але її треба додавати в бульйон в найпершу чергу і готувати до розм'якшення.
8. Останньою опускаємо в каструлю з практично готовим борщем кільку разом з томатним соусом. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Пробуємо і всипаємо сіль при необхідності.
9. У свіжозварений пісний борщ з квасолею та кількою видавлюємо зубці часнику, знімаємо з вогню. Накриваємо каструлю кришкою і дозволяємо страві трохи настоятися і насититися ароматами, після чого розливаємо ароматний овочевий бульйон по тарілках.
Пісний борщ з квасолею та кількою готовий! Смачного!
|
Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 3957
| Рейтинг: 0.0/0 |
|