Домашня кухня
Сазан запечений в духовці |
Кекс «Столичний» з родзинками |
Паска на жовтках з родзинками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопляні битки з оселедцевим соусом
Картопляні битки - просте, але дуже смачна страва, яке зазвичай готується з вареної картоплі з додаванням зелені, сиру або інших компонентів. Ці круглі вироби у вигляді котлет можуть начиняти фаршем, грибами, овочевий сумішшю і т.д., а можуть бути приготовлені і зовсім без наповнювача. Таким чином, база для експериментів в даному випадку відмінна!
Подавати картопляні биточки можна як гарнір до м'яса або риби або їсти як самостійну страву, присмачивши простий сметаною або дописавши зеленню. Ми рекомендуємо спробувати більш оригінальний варіант - пропонуємо рецепт картопляних биточків з пікантним соусом на основі оселедця і соковитих маринованих огірків.
Складові:
- картопля - 600 г;
- сир - 120 г;
- яйце - 1 шт .;
- кріп - 3-4 гілочки;
- сіль, перець - за смаком;
- панірувальні сухарі - 2-3 ст. ложки;
- рослинне масло (для смаження) - близько 50 мл.
Для соусу:
- сметана - 200 г;
- оселедець солоний (філе) - 100 г;
- огірки мариновані - 50 г;
- цибуля червоний або білий салатний - 20 г;
- часник - 1 зубець;
- кріп - 1-2 гілочки.
Картопляні битки рецепт з фото
1. Вибираємо невеликі бульби картоплі, промиваємо і заздалегідь відварюємо в шкірці (найзручніше це зробити напередодні ввечері, тоді на наступний день приготувати биточки можна буде за лічені хвилини). Повністю остуджений картопля очищаємо і натираємо крупно.
2. Сир теж трьом крупною стружкою і відправляємо до картопляної маси.
3. Додаємо дрібно рубаний кріп, вбиваємо велике яйце, солимо і перчимо суміш інгредієнтів. За бажанням можна ще додати сушені трави або будь-які спеції / приправи на ваш розсуд.
4. Ретельно вимішуємо вміст миски до утворення єдиної пластичної маси.
5. З отриманої суміші формуємо заготовки у вигляді невеликих круглих картопляних котлет. Кожен биток обвалюють з усіх боків в панірувальних сухарях. Із зазначеного в рецепті кількості продуктів виходить приблизно 10-12 заготовок.
6. Ретельно прогреваем сковороду з тонким шаром масла. На розпечену поверхню викладаємо биточки і обсмажуємо на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини (до рум'яності нижньої сторони).
7. Далі піддягаємо картопляні котлети лопаткою і акуратно, намагаючись не пошкодити форму, перевертаємо вироби. Чекаємо зарумянивания нижньої сторони, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою сковороду. Таким чином млоїмо картопляні биточки ще 3-5 хвилин, після чого знімаємо з плити.
Як зробити соус для картопляних биточків - рецепт
8. Для подачі биточків зробимо простий соус. Філе оселедця нарізаємо маленькими кубиками, огірки, цибуля, кріп і часник рубаємо якомога дрібніше. З'єднуємо все компоненти в одному салатник.
9. Додаємо сметану і старанно розмішуємо масу - все добавки повинні розподілитися рівномірно.
10. Подаємо картопляні биточки теплими, щедро присмачивши соусом!
Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 742
| Рейтинг: 0.0/0 |
|