П`ятниця
19.04.2024
00:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/15083146.jpg
Свинина в кисло-солодкому соусі (по-китайськи)
/_pu/1/78971543.jpg
Заливне з язика яловичого
/_pu/3/92253240.jpg
Торт Фрезье
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Філе тілапії в духовці

Тілапія містить в собі цілу джерело корисних речовин і вітамінів. У запеченому вигляді ця риба зберігає всю соковитість і апетитний світлий відтінок, а також відмінно поєднується з овочами і практично будь-яким гарніром.

Наш рецепт пропонує приготувати філе тілапії в духовці під сметанним шаром і сирною скоринкою. При такій технології рибка вийде просто дивовижною, при цьому досягається приголомшливий результат елементарними кулінарними прийомами!
 
Складові:
  • тілапія (філе) - 7-8 шт.
  • сметана - 180 г
  • цедра 1 лимона
  • лимонний сік - 1 ст. ложка
  • твердий сир - 150 г
  • рослинне масло - 10 мл
  • сіль, перець - за смаком


Філе тілапії в духовці рецепт з фото

Як приготувати тилапию в духовці

1. Рибне філе заздалегідь розморожуємо. Найкращий для цього спосіб - скласти заморожену тилапию в поліетиленовий пакет, помітити в об'ємну миску або каструлю, залити водою і в такому вигляді помістити в холодильник. При цьому процесі структура риби не пошкодиться, а кількість бактерій буде мінімізовано! Уже розморожені шматки риби викладаємо одним шаром на промаслений лист. Посипаємо тилапию сіллю і меленим перцем. Також можна збагатити смак ніжної рибки сумішшю пряних трав. 
 

2. Шкірку лимона натираємо дрібною стружкою (нам потрібна тільки жовта цедра, білу тяжкої долі не чіпаємо). Для приємного цитрусового аромату розподіляємо цедру по шматочках тилапии. 
 

3. Збризгуємо рибу лимонним соком, а потім рясно покриваємо кожен шматок шаром сметани. 
 

4. Сир натираємо крупною стружкою, викладаємо поверх сметанного шару. Завдяки сметані філе тілапії вийде максимально соковитим, м'яким і ніжним, а розплавлений в процесі приготування сир доповнить смакову «композицію» апетитною тягнеться скоринкою. 
 

5. Відправляємо напівфабрикат хвилин на 25-30 в розпечену духову піч - тримаємо при температурі 180 градусів. Злегка зарум'яненим сирна скоринка буде свідчити про готовність риби. 
 

6. Присипавши свіжою зеленню і доповнивши овочами, ніжне філе тілапії подаємо. За бажанням доповнюємо рибку ситним гарніром: відвареним рисом, картопляним пюре і т.д. 
 

Філе тілапії в духовці повністю готово! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 1192 | Рейтинг: 5.0/1


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024