П`ятниця
29.03.2024
13:24
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/70360230.jpg
Паста карбонара з беконом і вершками
/_pu/0/91852841.jpg
Яловичина в духовці «по-царськи»
/_pu/3/67104939.jpg
Торт «Захер»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві в духовці, запечена цілком, підійде для ситної вечері або навіть святкового застілля - зовнішній вигляд у цієї страви дуже апетитний, особливо при сервіруванні з овочами і соковитою зеленню. Сьогодні ми пропонуємо нафарширувати птицю рисом і грибами, таким чином позбавивши себе від необхідності окремо займатися приготуванням гарніру. До того ж, в процесі запікання начинка ретельно просочиться курячим соком, завдяки чому виходить особливо ніжною і смачною.

За бажанням цей універсальний рецепт ви завжди можете урізноманітнити, експериментуючи з наповнювачем, спеціями і приправами. Крім рису і грибів фарширувати курку можна картоплею, гречкою, часточками яблук і т.д.
 
Складові:
  • курка - 1 тушка (1,5-2 кг);
  • паприка мелена (солодка) - 1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки.

Для начинки:
  • печериці свіжі - 200 г;
  • довгозерний рис - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 велика головка;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Курка в рукаві в духовці цілком рецепт

Як приготувати курку в рукаві

1. Курячу тушку добре промиваємо, прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Якщо на курці залишилися частинки пір'я, видаляємо. Підготовлену тушку натираємо сіллю, перцем (і всередині, і зовні). Окремо змішуємо пару-трійку ложок рослинного масла з солодкою паприкою, а потім повністю промазуємо птицю, не забуваючи обробити і внутрішній «кишеню». Ми залишаємо курку маринуватися на 2-3 години. 
 

2. Тепер займемося підготовкою складових начинки. Лук шаткуємо невеликими півкільцями. 
 

3. Промиті печериці рубаємо шматочками. 
 

4. Рисові зерна заливаємо водою (200 мл) - рідини має бути в 2 рази більше рису. Після закипання відварюємо на повільному вогні приблизно хвилин 10 (до напівготовності). Солимо до смаку.
 

5. На рослинному маслі пасеруємо лушпиння нарізку до легкої золотистої. 
 

6. Перекладаємо зарум'янений цибулю в інший посуд, а на сковороді смажимо печериці. Коли випарується вся волога, виділена грибами, додаємо півкільця цибулі, злегка солимо / перчимо суміш. 
 

7. Завантажуємо напівготовий рис і ретельно перемішуємо компоненти. При необхідності можна підсолити начинку. 
 

8. Фаршируємо курячу тушку сумішшю рису, печериць і цибулі. Щоб начинка не випала назовні під час запікання птиці, заколюємо «кишеню» зубочисткою. 
 

9. Курячі ніжки пов'язуємо кулінарної або звичайною ниткою, щоб курка краще зберегла свою форму.
 

10. Розміщуємо наш «напівфабрикат» в рукав для запікання, зав'язуємо. Зверху в декількох місцях проколюємо пакет для виходу пара. Запікаємо при 200 градусах. Курка в рукаві в духовці цілком готується не менше години (якщо тушка велика, запікати її потрібно як мінімум півтори години). Хвилин за 15-20 до закінчення готування пакет бажано розрізати зверху і відкрити, щоб запечена птиця краще підрум'янилася. 
 

11. Подаємо курку цілою - так блюдо буде виглядати найбільш ефектно. Потім обробляємо на порції і доповнюємо гарніром з грибів і рису. 
 

Курка в рукаві в духовці цілком готова! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 738 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024