Середа
24.04.2024
22:35
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/88625431.jpg
Салат Нісуаз з тунцем
/_pu/3/69106527.jpg
Торт «Дамські пальчики»
/_pu/3/43378806.jpg
Баніца з лаваша з сиром і бринзою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в горщиках з картоплею

Страви в горщиках в духовці завжди виходять на подив ароматними і апетитними. Навіть найпростіші продукти, потім в глиняних ємностях, набувають особливого смаку, що відрізняється від стандартного способу приготування.

Курка в горщиках з картоплею - відмінний варіант для ситного обіду або вечері, адже блюдо включає в себе одночасно як основний інгредієнт, так і гарнір. Доповнення у вигляді соковитих томатів і овочевий заправки тільки облагороджує смак основних продуктів, надаючи поширеній страви «родзинку» і підвищуючи апетит!
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • курячі гомілки - 2 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • помідори - 1-2 шт .;
  • морква - 1 ціла або половина;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • картопля - 3-4 шт .;
  • стебло селери - 1 шт .;
  • зелень - за смаком;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • рослинне масло (для обсмажування) - 2-3 ст. ложки.


Курка в горщиках з картоплею рецепт

Як приготувати страву в горщиках

1. Курячі гомілки промиваємо, а потім натираємо сіллю, перцем, обсипає улюбленими приправами. За бажанням можна замаринувати птицю в майонезі, хоча це зовсім необов'язково - курка в горщику в духовці і так вийде м'якою і соковитою. 
 

2. Морква очищаємо, а потім натираємо на крупній тертці або ріжемо тонкою соломкою. 
 

3. Очищену цибулю шаткуємо кубиками або півкільцями. Стебло селери і солодкий перець ріжемо дрібними шматочками. 
 

4. Пасеруємо моркву, цибулю, селеру і солодкий перець на олії до красивого золотистого відтінку. Тільки не пережарьте овочі, адже вони ще повинні потомитися в духовці! 
 

5. Поки пасерують овочева суміш, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками картоплю. 
 

6. Горщики злегка промазуємо рослинним маслом. У кожну глиняну ємність поміщаємо цілу курячу ніжку. Порцію картоплі ділимо на дві частини, одну з яких відразу ж розподіляємо по горщикам, а другу залишаємо для верхнього шару. 
 

7. Покриваємо картопляні кубики овочевою сумішшю. Далі викладаємо тонкі скибочки соковитих помідорів. Для приємного аромату обсипає вміст горщиків дрібно порубаним часником.
 

8. Викладаємо другу частину картоплі. Обсипає верхній шар сіллю, за бажанням меленим перцем, а потім підливати в кожну ємність по ½ склянки окропу. За бажанням додаємо по невеликому шматочку вершкового масла. 
 

9. Прикриваємо горщики кришками і поміщаємо в духову піч. Курка в горщиках з картоплею повинна потомитися хвилин 40-60 при температурі 180 градусів. Щоб переконатися в готовності, пробуємо шматочок картоплі. Якщо він вже досить м'який, можна вимикати духовку.
 

10. Ніякої додаткової сервірування страва не вимагає: подаємо курку з картоплею прямо в горщиках! Перед подачею перемішуємо вміст глиняних ємностей, обсипає кожну порцію свіжою зеленню. 
 

Курка в горщику в духовці при грамотному приготуванні виходить дуже м'якою і соковитою. А часниковий аромат, розлетівся по квартирі, вмить збере за столом всю сім'ю! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 807 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024