Домашня кухня
Салат «Берізка» з курячим філе |
Курка зі шпинатом (рулетики) |
Курячі ніжки в медово-гірчичному соусі в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячі нагетси в домашніх умовах
Пропонуємо влаштувати конкуренцію фаст-фуду, приготувавши апетитні курячі нагетси в домашніх умовах з простим кисло-солодким соусом. Як панірування віддамо перевагу звичайному твердому сиру - при смаженні на олії він швидко розплавиться і перетвориться в золотисту хрустку скоринку.
Як доповнення до страви можна запропонувати власноруч приготований картопля по-селянськи або картоплю фрі . А можна і зовсім подавати нагетси з сиром як самостійну закуску.
Складові:
- куряча грудка - 1 шт. (Близько 500-600 г);
- яйце - 1 шт .;
- сир - 100-150 г;
- сіль, спеції - за смаком;
- борошно - близько 80 г;
- рослинне масло - близько 80-100 мл.
Для соусу:
- картопляний крохмаль - 1 ст. ложка;
- питна вода - 80 мл;
- цукор - 90 г;
- кетчуп (або томатна паста) - 1/2 ст. ложки;
- оцет 6% - 40 мл;
- соєвий соус - 30 мл.
Курячі нагетси рецепт в домашніх умовах з фото
Як приготувати нагетси курячі з сиром
1. Курячі грудки промиваємо, знімаємо шкуру. Акуратно зрізаємо філе з кістки і шаткуємо продовгуватими шматочками завдовжки близько 3 см.
2. Посипаємо заготовки сіллю, чорним або червоним меленим перцем. За бажанням додаємо улюблені спеції.
3. Сир нарізаємо шматочками довільного розміру. Закладаємо в гущавину блендера і перетворюємо в дрібну крихту.
4. Сире яйце злегка збиваємо виделкою, об'єднуючи білок і жовток. Додаємо дрібку солі.
5. Борошно просіваємо в зручну посуд. Кожен шматочок курячого філе паніруємо з усіх боків.
6. Слідом «купаємо» м'ясо в яєчної суміші.
7. Заключним штрихом щедро обвалюють заготовку в сирній крихті.
8. На сковороді розпалює рослинне масло, а потім викладаємо наші напівфабрикати. Смажимо на помірному вогні приблизно по 6 хвилин з кожного боку (до отримання золотистої скоринки). Далі зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо посуд кришкою і доводимо м'ясо до повної готовності протягом 3-5 хвилин. Для смаження наггетсів обов'язково вибираємо сковороду з якісним антипригарним покриттям, інакше сирна панірування може прилипнути до розпеченої поверхні.
9. Готові нагетси з сиром відразу ж поміщаємо на паперові серветки, щоб прибрати залишки рослинного масла.
Як зробити соус для наггетсів в домашніх умовах
10. Пропонуємо доповнити нагетси в домашніх умовах простим кисло-солодким соусом. Для його приготування картопляний крохмаль розчиняємо у воді. Змішуємо з кетчупом, соєвим соусом, цукром і оцтом. Доводимо суміш до кипіння і, постійно помішуючи, варимо до легкого подзагустенія. Знявши з вогню, охолоджуємо.
11. Курячі нагетси в домашніх умовах з сиром подаємо холодними або теплими в супроводі соусу.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 659
| Рейтинг: 0.0/0 |
|