Домашня кухня
Ельзаський яблучний пиріг |
Салат «Берізка» з курячим філе |
Баклажани, запечені з помідорами і сиром |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Куряча грудка з помідорами і сиром
Готуємо смачну вечерю на чотирьох - запікаємо курячу грудку з помідорами і сиром в духовці. Гарнір можна запропонувати будь-який - відвареної або смажену картоплю, пюре, макарони, крупи або легші варіанти - брокколі, цвітну капусту, овочеві салати (наприклад мексиканський) і т.д.
Запечена за рецептом курка просочується часниковим ароматом, стає дуже ніжною. Суть рецепта - попереднє півгодинне маринування в соєвому соусі, потім заповнення прорізів сирними скибочками і шматочками помідорів, які не тільки задають смакової тон, а й виступають в ролі доречного декору. На завершення шматки птиці змащуються шаром сметани для максимальної соковитості курячих волокон. В результаті цих простих дій отримуємо привабливий зовнішній вигляд і не поступається йому смак готового блюда!
Складові:
- куряча грудка - 2 шт. (Або 4 шматки філе);
- помідори - 1-2 шт .;
- сир - близько 100 г;
- соєвий соус - 30 мл;
- часник - 2-3 зубці;
- сметана - 3-4 ст. ложки;
- петрушка - 2-3 гілочки;
- сіль, перець - за смаком.
Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці рецепт
Курячі грудки промиваємо, знімаємо шкуру, відокремлюємо філе від кістки (або купуємо вже готові шматки філе, звільнені від шкіри і кісток). Кожну заготовку посипаємо меленим перцем і сіллю, але з урахуванням, що курка буде маринуватися в соєвому соусі. Якщо соус сильно солоний, концентрований, можна обійтися і без додаткового підсолити. Складаємо філе в миску.
Петрушку дрібно рубаємо, додаємо до курки. Заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин (можна довше).
Сир ріжемо невеликими пластинами (з розрахунку на одне філе по 3-4 шматочки). Слідом нарізаємо тонкими скибочками помідори.
Промариновані шматки курки викладаємо на кухонну дошку, в кожному філе робимо 3-4 глибокі прорізи, не доводячи лезо до кінця. У кожен «кишеню» кладемо по шматочку сиру і скибочці помідора.
Викладаємо заготовки в форму для запікання.
Сметану змішуємо з пропущеним через прес часником і наносимо тонким шаром на кожне філе.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 30 хвилин (час може відрізнятися в залежності від розміру філе).
Подавати курячу грудку (філе) найкраще в гарячому вигляді, відразу з духовки - так блюдо максимально соковите, смачне і апетитне!
Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці готова! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 02.06.2018
|
Переглядів: 754
| Рейтинг: 0.0/0 |
|