Понеділок
10.12.2018
23:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Куряча грудка з помідорами і сиром

Готуємо смачну вечерю на чотирьох - запікаємо курячу грудку з помідорами і сиром в духовці. Гарнір можна запропонувати будь-який - відвареної або смажену картоплю, пюре, макарони, крупи або легші варіанти - брокколі, цвітну капусту, овочеві салати (наприклад мексиканський) і т.д.

Запечена за рецептом курка просочується часниковим ароматом, стає дуже ніжною. Суть рецепта - попереднє півгодинне маринування в соєвому соусі, потім заповнення прорізів сирними скибочками і шматочками помідорів, які не тільки задають смакової тон, а й виступають в ролі доречного декору. На завершення шматки птиці змащуються шаром сметани для максимальної соковитості курячих волокон. В результаті цих простих дій отримуємо привабливий зовнішній вигляд і не поступається йому смак готового блюда!
 
Складові:
  • куряча грудка - 2 шт. (Або 4 шматки філе);
  • помідори - 1-2 шт .;
  • сир - близько 100 г;
  • соєвий соус - 30 мл;
  • часник - 2-3 зубці;
  • сметана - 3-4 ст. ложки;
  • петрушка - 2-3 гілочки;
  • сіль, перець - за смаком.


Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці рецепт

Курячі грудки промиваємо, знімаємо шкуру, відокремлюємо філе від кістки (або купуємо вже готові шматки філе, звільнені від шкіри і кісток). Кожну заготовку посипаємо меленим перцем і сіллю, але з урахуванням, що курка буде маринуватися в соєвому соусі. Якщо соус сильно солоний, концентрований, можна обійтися і без додаткового підсолити. Складаємо філе в миску.
 

Петрушку дрібно рубаємо, додаємо до курки. Заливаємо соєвим соусом, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин (можна довше). 
 

Сир ріжемо невеликими пластинами (з розрахунку на одне філе по 3-4 шматочки). Слідом нарізаємо тонкими скибочками помідори. 
 

Промариновані шматки курки викладаємо на кухонну дошку, в кожному філе робимо 3-4 глибокі прорізи, не доводячи лезо до кінця. У кожен «кишеню» кладемо по шматочку сиру і скибочці помідора. 
 

Викладаємо заготовки в форму для запікання. 
 

Сметану змішуємо з пропущеним через прес часником і наносимо тонким шаром на кожне філе. 
 

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо близько 30 хвилин (час може відрізнятися в залежності від розміру філе). 
 

Подавати курячу грудку (філе) найкраще в гарячому вигляді, відразу з духовки - так блюдо максимально соковите, смачне і апетитне! 
 

Куряча грудка з помідорами і сиром в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 52 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018