П`ятниця
26.04.2024
02:45
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/77625828.jpg
Салат з вареної яловичиною і горіхами
/_pu/2/34779372.jpg
Олів'є з сьомгою і свіжим огірком
/_pu/1/18942740.jpg
Хе з судака в домашніх умовах
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курча тютюну на сковороді

Курча тютюну (тапака) - популярна страва з мотивів грузинської кухні. В оригіналі птах готується в спеціальній сковороді «тапа», оснащеної плоскою кришкою, під вагою якої курка гарненько прожарівается всередині, а зовні покривається хрусткою скоринкою. Однак винахідливі господині, скориставшись підручними засобами, придумали інший хитрий спосіб, що дозволяє отримати аналогічне блюдо.

Таким чином, щоб приготувати курчати тютюну в домашніх умовах, зовсім необов'язково купувати спеціальний посуд, досить застосувати звичайну сковороду (або сковороду гриль, як в нашому випадку), а в якості вантажу використовувати будь-яку ємність, наповнену водою.
 
Складові:
  • курча - 1 кг;
  • рослинне масло - 30-50 мл;
  • часник - 2 зубці;
  • сіль, спеції - за смаком.


Курча тютюну рецепт на сковороді з фото

Як приготувати курчати тютюну


1. Курчати ретельно промиваємо, видаляємо зайву вологу, промокнув серветкою або паперовим рушником. Чисту тушку птиці розрізаємо гострим ножем уздовж хребта або грудки. Далі обертаємо заготовку харчовою плівкою і гарненько відбиваємо з двох сторін, намагаючись при цьому не пошкодити шкіру. 
 

2. Прибравши плівку, натираємо курчати з обох сторін сіллю, пропущеним через прес часником і спеціями, наприклад, солодкою паприкою, хмелі-сунелі, гострим перцем і т.д. Можна і зовсім обійтися просто сіллю і часником - тут все залежить від особистих кулінарних уподобань. 
 

3. На сильному вогні розігріваємо толстодонную простору сковороду з рослинним маслом. На розпечену поверхню поміщаємо розпластану тушку шкірою вниз. Накриваємо птицю листом фольги, а зверху поміщаємо вантаж, наприклад, велику каструлю, наповнену водою. Смажимо курчати на середньому вогні хвилин 20. За цей час нижня сторона повинна добре зарум'яниться і покритися апетитною скоринкою. 
 

4. Далі акуратно перевертаємо птицю і знову обсмажуємо під вантажем близько 20 хвилин. Перевіряємо готовність: занурюємо ніж в найтовстіше місце тушки. Якщо лезо входить досить вільно і при цьому з м'яса виділяється прозорий сік, прибираємо сковороду з плити. Якщо ж зовні курча сильно підрум'яниться, але всередині залишається сируватим, зменшуємо вогонь до мінімуму і Томім курку під гнітом до повної готовності. 
 

5. Подаємо свіжоприготовлене блюдо зі свіжими овочами та / або гарніром. Також курча тютюну ідеально гармонує з часниковим або томатним соусом. 
 

Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 657 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024