Домашня кухня
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою |
Французький цибульний суп |
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Картопля по-селянськи в духовці
Картопля по-селянськи в духовці виходить м'яким і апетитним, з рум'яною скоринкою і чудовим ароматом часнику і пряних трав. Рецепт досить простий - картопляні бульби нарізаються часточками, просочуються маслом і запікають до готовності в духовій печі. Подається як самостійне блюдо, або як доповнення до м'яса / птиці.
Щоб зробити смачний картопля по-селянськи зовсім не потрібно якихось особливих зусиль. До того ж, запікаються картопляні часточки разом з шкіркою, що скорочує час на чистку картоплі і, відповідно, на підготовку страви.
Складові:
- молода картопля - 1 кг;
- часник - 2-3 зубці;
- рослинне масло (рафінована) - 3 ст. ложки;
- дрібна сіль - 1-2 ч. ложки;
- солодка мелена паприка - 2 ст. ложки;
- суміш пряних трав - 1 ст. ложка;
- чорний мелений перець - пучку;
- червоний гострий мелений перець - на кінчику ножа;
- куркума - ½ ч. ложки.
Картопля по-селянськи в духовці рецепт з фото
Як приготувати картоплю по-селянськи
1. Картопляні бульби промиваємо, видаляємо всі забруднення. Шкірку чистити не потрібно, так як для приготування картопельки по-селянськи застосовується виключно молода картопля з тонкою шкіркою. Чисті бульби ділимо приблизно однаковими часточками і поміщаємо в глибоку і зручну посуд.
2. В окрему ємність вливаємо олію без запаху. Додаємо сіль, солодку паприку, мелений чорний і червоний перець. Для аромату кидаємо суміш пряних трав і пропущені через прес зубці часнику. Щоб картопля по-селянськи придбав гарний рум'яний відтінок, не забуваємо додати куркуму. Всі складові нашої заправки перемішуємо.
3. Переливаємо ароматне масло зі спеціями до картоплі і гарненько перемішуємо руками, щоб кожна часточка покрилася соусом.
4. Викладаємо наші заготовки одним шаром на застелений пергаментом деко, відправляємо в розпечену духову піч. Запікаємо картопля по-селянськи в духовці близько 40 хвилин. Протягом півгодини температуру підтримуємо на позначці 180 градусів, а потім збільшуємо нагрівання до 200, щоб картопелька придбала золотисту скориночку.
5. Коли картопля по-селянськи стане м'яким і зарум'яниться, витягаємо деко з духовки.
6. Подавати таку картоплю можна теплим як гарнір або ж як холодну закуску укупі з будь-яким соусом. Ідеально гармонують м'які картопляні скибочки з зеленню, а також соліннями.
Картопля по-селянськи в духовці повністю готовий! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 407
| Рейтинг: 0.0/0 |
|