П`ятниця
29.03.2024
17:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/96816501.jpg
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою
/_pu/0/42927167.jpg
Французький цибульний суп
/_pu/3/75256178.jpg
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопля по-селянськи в духовці

Картопля по-селянськи в духовці виходить м'яким і апетитним, з рум'яною скоринкою і чудовим ароматом часнику і пряних трав. Рецепт досить простий - картопляні бульби нарізаються часточками, просочуються маслом і запікають до готовності в духовій печі. Подається як самостійне блюдо, або як доповнення до м'яса / птиці.

Щоб зробити смачний картопля по-селянськи зовсім не потрібно якихось особливих зусиль. До того ж, запікаються картопляні часточки разом з шкіркою, що скорочує час на чистку картоплі і, відповідно, на підготовку страви.
 
Складові:
  • молода картопля - 1 кг;
  • часник - 2-3 зубці;
  • рослинне масло (рафінована) - 3 ст. ложки;
  • дрібна сіль - 1-2 ч. ложки;
  • солодка мелена паприка - 2 ст. ложки;
  • суміш пряних трав - 1 ст. ложка;
  • чорний мелений перець - пучку;
  • червоний гострий мелений перець - на кінчику ножа;
  • куркума - ½ ч. ложки.


Картопля по-селянськи в духовці рецепт з фото

Як приготувати картоплю по-селянськи

1. Картопляні бульби промиваємо, видаляємо всі забруднення. Шкірку чистити не потрібно, так як для приготування картопельки по-селянськи застосовується виключно молода картопля з тонкою шкіркою. Чисті бульби ділимо приблизно однаковими часточками і поміщаємо в глибоку і зручну посуд. 
 

2. В окрему ємність вливаємо олію без запаху. Додаємо сіль, солодку паприку, мелений чорний і червоний перець. Для аромату кидаємо суміш пряних трав і пропущені через прес зубці часнику. Щоб картопля по-селянськи придбав гарний рум'яний відтінок, не забуваємо додати куркуму. Всі складові нашої заправки перемішуємо. 
 

3. Переливаємо ароматне масло зі спеціями до картоплі і гарненько перемішуємо руками, щоб кожна часточка покрилася соусом. 
 

4. Викладаємо наші заготовки одним шаром на застелений пергаментом деко, відправляємо в розпечену духову піч. Запікаємо картопля по-селянськи в духовці близько 40 хвилин. Протягом півгодини температуру підтримуємо на позначці 180 градусів, а потім збільшуємо нагрівання до 200, щоб картопелька придбала золотисту скориночку.
 

5. Коли картопля по-селянськи стане м'яким і зарум'яниться, витягаємо деко з духовки. 
 

6. Подавати таку картоплю можна теплим як гарнір або ж як холодну закуску укупі з будь-яким соусом. Ідеально гармонують м'які картопляні скибочки з зеленню, а також соліннями. 
 

Картопля по-селянськи в духовці повністю готовий! Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024