П`ятниця
19.04.2024
07:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/17602054.jpg
Рибний суп з консервів
/_pu/2/77625828.jpg
Салат з вареної яловичиною і горіхами
/_pu/0/61247463.jpg
Гречаники з фаршем
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Хінкалі по-грузинськи

Поклопотатися кілька годин на кухні, бажано всім сімейством, можна поповнити засіки напівфабрикатами домашнього виробництва. Сьогодні готуємо хінкалі - традиційне блюдо грузинської кухні, що представляє собою великі пельмені з соковитою начинкою.

Процес приготування буде нешвидким - хінкалі ніколи не роблять поспіхом, адже це блюдо вимагає максимум уваги і деякої вправності. Ми постаралися підготувати детальний покроковий рецепт хінкалі з фото! Сподіваємося, що у вас все вийде!

Складові: 

Для тесту:
  • борошно - 500 г;
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • питна вода - 250 мл.

Для начинки:
  • м'ясний фарш - 500-600 г;
  • велика цибулина - 1 шт .;
  • кінза або інша зелень (за бажанням) - пучок;
  • м'ясний бульйон (або вода) - близько 80 мл;
  • сіль, спеції - за смаком.

Для соусу (за бажанням):
  • сметана - 150 г;
  • томатна паста - 2-3 ст. ложки;
  • кип'ячена вода - 50 мл;
  • часник - 2-3 зубці;
  • зелень (будь-яка) - 3-4 гілочки;
  • сіль, червоний мелений перець - за смаком.

Хінкалі по-грузинськи рецепт покроковий з фото

Як зробити тісто для хінкалі

1. Хінкалі традиційно готують на простому базовому тесті. Для його виготовлення борошно просіваємо гіркою на робочу поверхню, кидаємо сіль. Формуємо поглиблення і вводимо в борошняну суміш теплу питну воду. 
 

2. Старанно розминаємо масу, замішуючи в міру щільна, круте, не прилипає до рук тісто. При необхідності збільшуємо порцію борошна. Прикриваємо серветкою і обов'язково даємо тесту приблизно півгодини відпочинку.
 

Як зробити начинку для хінкалі

3. Паралельно підготуємо начинку. Хінкалі по-грузинськи зазвичай роблять зі змішаного фаршу, часто з додаванням баранини. Однак її не скрізь можна знайти в продажу, тому в домашніх умовах підійде яловичий фарш з додаванням жирної свинини. Якщо не довіряєте якості готового фаршу-напівфабрикату, можна пропустити м'ясну м'якоть через м'ясорубку. Кидаємо сіль, спеції і порубаний максимально дрібно цибулю. 
 

4. Перемішуємо масу до однорідності. Щоб готові хінкалі вийшли максимально соковитими, вводимо в фарш м'ясний бульйон або просту воду, вимішуємо. Рідини потрібно стільки, скільки фарш зможе повністю увібрати, що не розділяючись на м'ясну і водну частини. Тепер начинка готова! Іноді в фарш додають ще часник або свіжу кінзу, але це за бажанням. 
 

Як ліпити хінкалі

5. Частинами розгортаємо «відпочиле» тісто в тонкий пласт (товщиною не більше 2 мм). За допомогою креманки / піали або будь-круглої форми вирізаємо коржі діаметром 12-15 см. Залишки тесту збираємо і знову розгортає.
 

6. У центр кожного кружечка поміщаємо порцію фаршу (приблизно 1 ст. Ложку). 
 

7. Акуратно піднімаємо краю коржі, збираючи по колу складочками. Простіше кажучи, формуємо своєрідний «мішечок» з м'ясною начинкою.
 

8. Щільно слепляем все складочки в центрі. Беремо сформовану заготовку за утворився хвостик і піднімаємо, дозволяючи напівфабрикату трохи повисіти. Це необхідно для кращої склейки країв. Аналогічним чином формуємо все хінкалі і викладаємо на обробну дошку, присипану борошном. Якщо не збираєтеся відразу відварювати все напівфабрикати, відправляйте їх на зберігання в морозильну камеру. 
 

Як варити хінкалі

9. Відварюємо хінкалі по кілька штук у великій кількості підсоленої киплячої води. Опускаємо напівфабрикати в окріп обережно, намагаючись не порвати тонке тісто. Після того як наші «мішечки» спливуть на поверхню, продовжуємо варіння 10-15 хвилин. 
 

10. Подавати хінкалі по-грузинськи можна без будь-яких доповнень, злегка присипавши їх меленим перцем. Але за бажанням можна ще приготувати гострий сметанний соус. Для цього сметану і томатну пасту викладаємо в чашу блендера з ножами, додаємо посічену зелень і 50 мл заздалегідь прокип'яченої і охолодженої води.
 

11. З'єднуємо компоненти в однорідну масу. Пробуємо, додаємо сіль, гострий мелений перець за смаком і видавлюємо часникові зубці. Ще раз перемішуємо. До речі, цей соус також підійде до пельменів , картоплі фрі або курячі нагетси .
 

12. Готові хінкалі обережно виймаємо шумівкою і викладаємо на плоске блюдо. Доповнюємо соусом і подаємо. Смакувати хінкалі потрібно гарячими без використання столових приладів. Руками беремо «мішечок» за хвостик, надкушує і відразу випиваємо м'ясний сік, а потім насолоджуємося поєднанням тонкого тесту і соковитою начинки. Що залишився в руках хвостик зазвичай викидають. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 568 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024