Домашня кухня
Тушковане м'ясо з підливою і овочами |
М'ясо «Гармошка» в духовці |
Котлети з щуки |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Всього рецептів: 468 Показано рецептів: 41-60 |
Сторінки: « 1 2 3 4 5 ... 23 24 » |
Взявши на озброєння принцип формування знаменитої турецької випічки, в домашніх умовах готуємо апетитні борошняні «човники» - ПІДЕ з м'ясом, відкоригувавши рецепт під звичні для нас продукти. З'єднуємо стандартне дріжджове тісто і «багату» соковиту начинку з фаршу, солодкого перцю, зелені, свіжих томатів та сиру. Мабуть, складно знайти більш ситні і ґрунтовні борошняні вироби!
Дріжджове тісто за рецептом виходить дуже м'яким, швидко замішується, легко розкочується і без проблем приймає необхідну форму. Результат - красива, смачна, універсальна випічка, яку зручно тримати в руці і відкушувати без застосування столових приладів. А якщо вам сподобається рецепт, рекомендуємо звернути увагу на схожі «човники» з сирною начинкою - хачапурі по-аджарський.
Пироги |
Переглядів: 1573 |
Дата: 14.04.2018
|
|
Бананові мафіни мають пористий, трохи вологий м'якуш, грунтовно насичений ароматом і смаком тропічних плодів. Легка, невагома, пофарбована темними фруктовими волокнами випічка прекрасно поєднується з будь-якими напоями. Як акомпанементу годяться як міцну каву, чай, так і молоко, компоти, соки, легкі безалкогольні коктейлі. Готові вироби можна обсипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і т.п. Але і без декору ця скромна і непомітна на вигляд випічка виходить дуже смачною, ніжною, насичено-бананової і ароматною.
Складнощів в рецепті немає. Заміс тесту швидко виробляється ручним віночком, не потрібно ніякої вистоювання, довгого і ретельного збивання, тривалого випікання і т.п. Для отримання смачних, ідеальних маффинов досить лише уважно слідувати технології, дотримуючись пропорції і черговість закладання продуктів. Бананова «нота» впевнено проявляє себе в десерті - випічка володіє досить вираженим смаком, тому тут краще обійтися без добавок у вигляді шоколаду, горіхів, сухофруктів, цедри і т.п. Звичайно, при бажанні можна завантажити в тісто ці компоненти, але зовсім трохи, щоб вони делікатно доповнювали, а не перебивали головний інгредієнт. |
Цей яскравий і оригінальний листковий салат з картоплею фрі цілком підійде для святкового застілля. Він виходить дуже смачним, соковитим і ситним, готується з доступних продуктів і неодмінно сподобається гостям!
Поєднання картоплі, вареної курки, солоних огірочків і в міру гострої корейської моркви утворює дуже цікаве смакове поєднання! Якщо ви ще ніколи не пробували салатів з картоплею фрі, рекомендуємо випробувати даний рецепт на практиці! |
Салат Соняшник з чіпсами з'явився завдяки одній винахідливою господині з хорошим уявою. Поступово рецепт цього святкового блюда з оформленням у вигляді квітки розлетівся по Мережі і набув популярності.
Зараз простори «глобальної павутини» пропонують безліч варіацій цієї страви. Незмінними залишаються тільки чіпси, які символізують пелюстки, і маслини, що нагадують насіння соняшнику. Розглянемо і ми один з найбільш вдалих варіантів симпатичного салату. |
Пропонуємо простий рецепт для «утилізації» подкісшего молока - ніжний, повітряний бісквіт, просочений солодким кремом. Насичений темно-коричневий відтінок коржів виглядає дуже ефектно на тлі світлого крему, а якщо зробити яскравий акцент, наприклад, оформивши випічку барвистими ягодами, виріб набуває святковий і презентабельний вигляд.
Таким чином, одночасно ми вирішуємо відразу два завдання - позбавляємося від кислого молока і тішимо домочадців смачним сюрпризом! Давайте ж дізнаємося як приготувати бісквітний торт швидко, просто і бездоганно.
Торти |
Переглядів: 1415 |
Дата: 15.04.2018
|
|
Простий пиріг з полуницею - універсальний варіант солодкої випічки, що поєднує пишне тісто з вершково-коричн присмаком і яскраві вкраплення сезонних ягід. Соковиті добавки пропікаються на збільшується в обсязі «подушці» з ніжного м'якушки, а розлита по поверхні глазур підсилює солодкі «ноти» і виступає в якості легкого декору. В результаті виходить ошатне і смачне борошняний виріб, приготоване при мінімумі продуктів, часу і сил.
Рецепт допускає імпровізації - на основі запропонованого тесту можна пекти пироги зі сливами, абрикосами, нектаринами і т.д. Літній сезон дозволяє експериментувати з ягідно-фруктовими добавками і кожен раз пригощати улюблених ласунів новим ласощами.
Пироги |
Переглядів: 1391 |
Дата: 14.04.2018
|
|
Картопляний гратен є чимось середнім між пирогом і запіканкою. Нарізаний тонкими скибочками і покритий рясним шаром тертого сиру, картопля в молочній підливі максимально розм'якшується і насичується приємним вершковим ароматом.
М'ясо при такій технології не додається, адже підсумкове блюдо і без того містить достатню кількість білків і жирів, та й на смак виходить цілком самодостатнім! Давайте ж швидше приготуємо простий картопляний гратен за рецептом з фото крок за кроком! |
Пиріг-равлик з листкового тіста - прекрасна можливість урізноманітнити домашнє меню смачною випічкою з оригінальним оформленням у вигляді спіралі. Начинка в даному випадку може бути абсолютно будь-який - пиріг можна зробити як ситним м'ясним блюдом, так і солодким десертом, використовуючи в якості наповнювача ягоди / фрукти.
У нашому прикладі ми приготуємо пиріг-равлика з сиром і шинкою. Тонке повітряне тісто в поєднанні зі стандартною начинкою - безпрограшний варіант для будь-якої ситуації. Запасаємося простими продуктами і приступаємо до роботи!
Пироги |
Переглядів: 1354 |
Дата: 12.04.2018
|
|
Тістечко «Нічка» (знайоме багатьом під назвою «Вокзальное») - ще один смачний і відомий десерт радянських часів. Це кондитерський виріб являє собою поєднання насичено-шоколадних коржів, кисло-солодкого джему і глазурі з додаванням какао-порошку. В цілому тістечко виглядає як єдина темна маса, без світлих прошарків крему і барвистого декору. Ймовірно, тому і з'явилася асоціація з вночі. Друга назва виникло так само просто - в радянські часи цей шоколадний десерт можна було зустріти на прилавках привокзальних кафе, тому тістечко часто стали називати «Вокзальное».
Формується десерт нескладно. Все, що потрібно - в зазначених пропорціях змішати інгредієнти для тіста і спекти пишний корж. Готувати крем для прошарку не доведеться - беремо вже готовий джем. «Збірка» десерту і приготування глазурі займають лічені хвилини.
Тістечка |
Переглядів: 1354 |
Дата: 20.04.2018
|
|
Високий, з насиченим смаком, «теплим» кольором і ніжним ароматом мандариновий кекс гідний позачергового чаювання. Оперативно, без трудомістких процесів і «заморських» продуктів замішуємо тісто - закладаємо послідовно інгредієнти, злегка попрацювавши міксером і заздалегідь підготував мандарини. Всю іншу роботу виконає духовка.
У пишного м'якушки виражений приємний вершковий присмак, а також відчутні свіжі цитрусові «нотки». Структура «повітряна», легка, пориста. За бажанням можна додати до тесту родзинки, горіхи, шоколад, додатково ароматизувати кекс ванільним цукром, коньяком або ромом. |
Пісочний пиріг з бринзою і помідорами - варіант простий несолодкої випічки для супроводу чаю або кави, що бадьорить. Це борошняне блюдо стане ситним перекусом протягом трудового дня, доведеться до речі для частування раптово наскочили гостей і допоможе урізноманітнити щоденне меню.
Пісочне тісто на сметані само по собі є чудовою основою для пирогів. Воно м'яке, крихкі і дуже смачне, прекрасно поєднується практично з будь-якими продуктами і не втрачає своїх якостей на наступний день. При мінімумі компонентів отримуємо відмінне борошняний виріб з соковитими помідорами, солонуватим сиром і ніжною яєчної заливанням.
Пироги |
Переглядів: 1334 |
Дата: 14.04.2018
|
|
Без термічної обробки і довгої просочення готуємо простий, але дуже смачний і милий оку салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем. Весь процес приготування займе не більше 20 хвилин: нарізаємо і перемішуємо вже готові компоненти, заправляємо майонезом - ось і вся робота!
Крім грибів, м'ясного продукту і солодкого перцю тут використовуються бобові та зернові, а саме квасоля і кукурудза. В результаті всі складові салату ідеально поєднуються між собою і утворюють соковитий, апетитний, по-літньому барвистий «мікс». |
В оригіналі Капрезе - це популярна закуска, що складається з трьох компонентів: яскраво-червоних томатів, білого сиру «Моцарелла» і соковитих зелених листя базиліка. Тріо компонентів вибрано невипадково: поєднання відтінків імітує італійський прапор, а саме блюдо у італійців вважається національним.
В даному рецепті перенесемо цю триколірну «композицію» на пласт листкового тіста і подамо «Капрезе» в запеченому вигляді. Барвистий пиріг з моцарелою і помідорами порадує не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і приємним смаком!
Пироги |
Переглядів: 1310 |
Дата: 12.04.2018
|
|
Шоколадний фондан з рідким центром - популярний і улюблений багатьма десерт, який представляє собою щось середнє між класичними мафінів і розплавленим шоколадом. Цей рецепт часто зустрічається під назвою «шоколадна лава», «вулкан» або просто «шоколадні кекси з рідкою начинкою», але суть залишається незмінною. Все це одна і та ж чудова випічка, головною «родзинкою» якої є текуча серединка.
В цілому процес приготування фондан можна назвати простим. Замішується нетрудомістке тісто з великою кількістю темного шоколаду, розливається по формах і відправляється в духовку. Єдиний «хвилюючий» момент - випічка десерту. У нашому покроковому рецепті з фото розглянемо як приготувати шоколадний фондан правильно. |
Салат «Кавунова долька» з куркою, сиром і свіжими овочами - барвисте, соковите і дуже апетитне блюдо, що викликає приємні асоціації з сезоном відпусток, моря і самих стиглих кавунів! Скучили за сонячним дням? Тоді спробуйте приготувати цей симпатичний річний салатик, який обов'язково підніме настрій і розбурхає апетит!
Складається блюдо з простих, цілком доступних продуктів, та й готується дуже просто. Для зручності пропонуємо покроковий рецепт з фото салату «Кавунова долька». Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся результатом! А на додаток до цієї страви рекомендуємо приготувати салат «Соняшник» , щоб ваш святковий стіл вийшов по-літньому насиченим і красивим. |
Рецепт повітряного торта «Політ» по ГОСТу сподобається всім нудьгуючим по радянським десертів, любителям безе і солодощів в цілому. За смаком і технології приготування виріб нагадує торт «Київський», але готується помітно швидше. Тут не доведеться добу витримувати білки і розбивати збірку торта на кілька днів - висушивши безе в духовці і повністю остудити, можна відразу приступати до формування десерту.
Білки для приготування коржів зручніше зібрати заздалегідь, тоді не доведеться терміново робити ще одне блюдо, щоб кудись прилаштувати невитрачені жовтки. Наприклад, якщо після виготовлення печива або варіння крему залишилося 2-3 зайвих білка, переливаємо їх у відповідну ємність, закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку, або на кілька днів залишаємо в холодильнику. Як тільки збереться необхідна кількість білкової маси, можна братися за торт.
Торти |
Переглядів: 1292 |
Дата: 19.04.2018
|
|
Різдво може відзначатися зовсім по-різному. У кожного народу свої звичаї, а також і свої традиційні страви. Так, наприклад, в Америці до різдвяних свят готують імбирне печиво у вигляді смішних чоловічків, а у Франції - шоколадний торт «Різдвяне поліно».
Сьогодні ми розглянемо процес приготування французької святкової випічки. Для основи торта зробимо бісквітне тісто, а для начинки - ароматний цитрусовий крем.
Торти |
Переглядів: 1284 |
Дата: 16.04.2018
|
|
Баніца - це традиційне болгарське блюдо, а саме листковий пиріг, найчастіше начинений сиром або бринзою. Готовий виріб виходить відмінним - ситним, ретельно просоченим маслом, з легким ароматом і насиченим смаком.
В якості основи зазвичай застосовують замішане вручну і дуже тонко розкачане тісто, але це досить довгий і трудомісткий процес. Ми розглянемо приклад «ледачою» Баніци з лаваша. Взявши вже готові тонкі коржі, доповнимо їх начинкою з сиру і бринзи і зробимо смачна страва максимально швидко і без зайвого клопоту.
Пироги |
Переглядів: 1280 |
Дата: 14.04.2018
|
|
Заливне з язика яловичого - красиве і невибаглива страва, яке ідеально прикрасить святковий стіл. Крім м'яса в рецепт обов'язково входять додаткові інгредієнти, які як раз і надають закусці урочистий вигляд. Зазвичай для цієї мети застосовуються яскраві скибочки моркви, контрастна за кольором зелень, яйця, лимон і інші продукти. Тут можна застосувати всі, що підкаже ваша фантазія! Головне, щоб все було поєднуваним, красиво і смачно!
Для прозорого шару м'ясного желе в рецепті ми використовували листової желатин, але за бажанням ви можете застосувати і звичайний порошковий (гранульований). |
Польський торт «Карпатка», що з'єднує тонкі коржі на основі заварного тіста і ніжну молочну прошарок, - чудовий десерт для гостинного чаювання, урочистих подій або скромних посиденьок в колі сім'ї. Вдале поєднання солодкого, що огортає крему і прісної борошняної частини утворює приємне і не нудотне кондитерський виріб, яке напевно припаде до вподоби ласунам різного віку.
Заварне тісто готується стандартним чином, як і при формуванні відомих кожному еклерів, французьких профитролей, популярного торта «Дамські пальчики». Тим, хто вже мав справу хоча б з одним з перерахованих вище десертів, виготовлення «Карпатки» здасться вкрай простим. А початківцям кулінарам, ще не знайомим із заварним тестом, рекомендуємо практикуватися і відточувати навички саме на цьому рецепті. Не дарма торт «Карпатка» часто називають великим або «ледачим» еклерів - смак дуже схожий, а приготування набагато простіше, так як випікається борошняна основа одним коржем.
Торти |
Переглядів: 1259 |
Дата: 19.04.2018
|
|
|